MENFEZLİ YANGIN KAPILARI

Teknik oda kapıları yangın yönetmeliğine göre yangın kapısı yapılmak zorundadır.

Mekanik ya da elektrik projesine göre ise bazı teknik odaların doğal olarak havalandırılması gerekmektedir.

Bu durumda teknik odalarda yapılacak yangın kapılarında menfez yapılması gerekenler belirlenmelidir. Yangın kapılarında yapılacak bu menfezler damperli olmalıdır.

Damper, menfez kapaklarının yangın anında kapanmasını sağlayan mekanizmadır. Teknik odalarda meydana gelebilecek bir yangında dumanın bu menfezlerden diğer mekanlara yayılmasını önlemek için gereklidir.

İşveren-malsahibi kapıların maliyeti fazla olabileceği için bu menfezleri kapı kanadında değil de kapı üzerinde duvarda yaptırtma seçeneğini kullanabilir.

Başka bir çözüm ise mekanın mekanik olarak havalandırılmasıdır.

4 yorum:

Unknown dedi ki...

Yangın Kapısı insanların, binanın güvenliğini sağlayan ve yangın ile temasa son veren kapıya denir.

Yangın kapılarının üretim amacı insan sağlığını yangın ve duman gazının etkilerinden izole etmektir. İnsanların kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı olur. Kaçış koridorları ve yangın merdivenleri yangın ve dumandan özenle korunmalıdır. Bu nedenle yangın mühendisliğine ve tüzüklerine uygun yangın merdivenleri oluşturulur ve bu yangın merdivenleri, ısı ve duman geçirmeyen özel yangın kapıları ile korunmalıdır.
http://fezacelikkapi.com.tr/yangin-kapisi/

yangın kapısı dedi ki...

Güzel bir blog sayfası olmuş. Tebrikler

yangın kapısı dedi ki...

Standart Yangın Kapıları : Kasa 1.5 mm DKP sac, kanat 1mm DKP sac veya galvaniz sacdan üretilmektedir. Üzerinde Panik bar (push-bar) mevcuttur. Dış saç koruma içinde ısıya dayanımı arttıran ısı bariyeri mevcuttur.

Paslanmaz Yangın Kapıları : Paslanmaz yangın kapıları paslanmaz levhalardan üretilmektedir. Kasada 1.5 mm, kanatta 1mm sac kullanılmaktadır. Paslanmaz yangın kapıları prestij ve dayanıklılık için tercih edilir.

Sistem Odası Yangın Kapıları : Sistem odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış yangın kapılarıdır, yangın dayanımının yanı sıra otomasyon sistemlerine uygun aksesuarlarla donatılmıştır. Sistem odası yangın kapısı camlı olabilir.

Adsız dedi ki...


Günümüz koşullarında binalarda bazı odaların 'elektirik odası , sistem odaları vb' kapılarının kapalı durması zorunludur.Yangın güvenliği açısından bu kapıların kapalı durması gerekirken birde hava sirkülasyonu sağlaması gerekir birbirine tezat bu iki durumu İNTUMESAN MENFEZ ile çözebilirsiniz.
Ürün bellirli bir sıcaklıkta şişerek ısı ve dumanın geçişini engelliyor
üründe dikkat edilmesi en önemli özellik SERTİFİKALI olmasına lütfen dikkat edin.


http://www.yanginfitil.com/hava_transferi_saglayan_intumesan_menfez.html